Herfstrecept: tomatensoep – homemade!

Simpel, lekker en gezond! Voor mensen die net zo lui zijn als ik; de Jumbo (en elke andere winkel) heeft van die fijne pakketen, waarin (bijna) alles zit wat je nodig hebt. Je koopt dus zo’n pakket en haalt er nog even (stok)brood en wat smeersels bij en je bent al bijna klaar. Voor de mensen die minder lui zijn, zie de benodigdheden hieronder.

Wat heb je nodig:
– ui
– knoflook
– tomatenpuree
– wortel
– groentebouillonblokje
– acht grote tomaten
– tijm
– olijfolie

Keukenspullen:
– staafmixer

Bereidingswijze:
Was de groenten en kruiden voor gebruik. Snijd de wortel in stukjes. Pel de ui en knoflook en snijd deze fijn. Snijd de tomaten in blokjes.
Verhit in een grote (soep)pan wat olijfolie en bak de ui en wortel glazig. Voeg vervolgens de knoflook, tijmblaadjes en tomatenpuree toe, bak dit twee minuten mee.
Voeg alle tomatenblokjes toe, bak deze nog heel even mee. Voeg 750 ml water en de bouillonblokjes toe. Laat het minimaal 15 min koken (wel af en toe roeren ;-)).

Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Breng opnieuw aan de kook en voeg naar smaak zout en peper toe!

Eetttt smakelijk!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close